destinationscranton.blogg.se

När du inte kan komma till Scranton kan Scranton alltid komma till dig.

Kopiera hela Japan?

Kategori: Allmänt

Halli hallå

Igår blev det inget dokumenterat av den simpla anledningen att det inrutade livet här i Scranton har börjat. Förutom att byta från separata lägenheter till en så kallad svit (Läs större lägenhet) så hände inte speciellt mycket mer än att jag bevittnade hur Yankees missade slutspelet i MLB på tv. En gemensam lägenhet är ändå mer praktiskt än att behöva ringa/smsa/knacka på dörren för att växla några snabba fraser. Lägenheten ser exakt likadan bara att man slagit upp väggen till ett andra rum. På bilden är mitt rum på andra sidan kameran. Det är den dålig bild. Jag vet.

Jag satt nu på kvällskvisten och läste igenom bloggen från killarna på andra sidan jordklotet, närmare bestämt Japan. De har en mycket bra blogg(som länkas längre ner) där de idag skrev ner de största skillnaderna mellan borta och hemma. Trots att dem är där och vi är här så går det hand i hand i stora drag!(One Sandvik?) Tyvärr är det ingen som frågar oss om vi gått ner i vikt... De berättar där hur kollegor sliter som djur utanför arbetstid, detsamma gäller här! Vår kollega Dan sa i måndags; "I might leave early today while we have such nice weather" Ändå får jag ett mail från honom strax efter kl 18 på kvällen när alla slutar kl17 egentligen. Då är inte ens chefen på samma kontinent! 


På dagarna har vi häcken full med att skriva instruktioner med bilder och pilar för Bryt/Lås/Säkra på anläggningens alla maskiner. Vi går ut på golvet, knäpper lite feta bilder, lägger in dem på datorn, skriver ihop en passande text till tillhörande bild och drar sen en pil för enkelhetens skull. Då det knappt finns den funktionen på alla maskiner alternativt att underhållskillarna inte vet vart brytaren sitter så är jobbet ett ganska krävande sådant psykiskt då det säkert sitter 100 brytare runt om i lokalerna. 

Från jobb till friheten. Eftersom vi(och lokalbefolkningen) kör mycket bil här i staterna så har vi märkt en sak som skiljer sig markant från hemma i Sverige. Det är yrkesförarna, hemma ligger de som stoppklossar längs med vägarna men utgör ingen större fara för övriga trafikanter. Men här kör de som galningar allihop! Även om man ligger på motorvägen nån Miles/hour över hastighetsbegränsningen kan det lätt komma 2-3 långtradare och swisha förbi en i säkert 120km/h!

Så när man ser denna synen i backspegeln måste man vara beredd på vad som helst. Det måste man visserligen vara konstant här då de flesta kör som om de har hjärnan ligger i bagageluckan... 

Såg förresten en skunk idag när jag var ute och sprang! Det var den första jag sett vad jag kommer ihåg! (Ja, träning förekommer här också.)

Japanbloggen
www.biginjapan2k15.wordpress.com

Felix