destinationscranton.blogg.se

När du inte kan komma till Scranton kan Scranton alltid komma till dig.

Bästa dagen hittills?

Kategori: Allmänt

Hej,

Nu har uppdateringen varit under all kritik, det erkänner jag och ber om ursäkt. Hoppas ni som läst bloggen till morgonkaffet alternativt ett speciellt toabesök under dagen har fått livet att snurra på ändå. Eftersom ingenting har skrivits sen i torsdags så kommer först en liten sammanfattning om den tredje arbetsveckans två sista dagar. 

Torsdag
Under de timmar som vi jobbade under Sandvikflagg satt vi och slet med APL-rapporten. Det var i princip det enda vi gjorde på fredagen också men det kommer senare. På kvällen däremot var vi medbjudna ut på "Cheeseburger night" med en kvinnlig kollega, Donna samt hennes dotter. Burgarna var egentligen ingenting speciellt, det var mer att de skulle kosta $1. Vilket de inte gjorde... Ville man ha annat än bara en tom burgare med ost sköt priset snabbt iväg. Stämningen på resturangen var dock god! Det kändes lite som att alla var stammisar där och alla kände alla. Vår kollega hälsade på halva resturangen och kunde ännu fler vid namn. Under middagen men främst i bilen påväg hem lärde vi ut lite svenska ord, mest sånna ord som jag inte kommer skriva här men det var på deras begäran! Både undertecknad och David hade ont i magen av allt skratt åt amerikanernas roliga uttal på svenska ord:)

Fredag 
Som tidigare skrivet var det APL-rapport för hela slanten även under fredagen, en rapport som vi börjar se ljuset i tunneln på, äntligen får man nästan lov att säga... Efter jobbet kom den briljanta idén om att åka tillbaka till det där premium outletet i Tannersville 30min i Super-Buicken från Scranton. Själv lyckades jag med bedriften att inte köpa någonting vilket jag tror plånboken mådde bra utav... David vidgade däremot plånboken inne bland de kraftigt sänkta priserna. Nedan kan ni se hur snygg naturen är i det här området! Det är vägen påväg till Tannersville.Lördag(Idag)
Dagen började med en välbehövlig sovmorgon för att sedan ta den en (1) våning långa hissturen ner till frukosten. Det är första gången på säkert 2 veckor som vi äter utav hotellfrukosten!(Bra, va?!) Efter frukosten var det mer sovmorgon blandat med lite shopping inför Florida som gällde. Därefter blev klockan 12:30 här och då var det brynäsmatch! Med en fulstream från en "okänd" sida kunde vi titta på matchen som Brynäs gick segrande ur!

Från en hockeymatch till en annan. 

I torsdags skrev vi(David) via en social media till ex Brynäsaren Niclas Andersén som tyvärr(för honom men tur för oss) för nån vecka sedan blev nedskickad till Wilkes-Barre/Scranton i AHL(Pittsburgh Penguins farmarlag). Vi skrev någonting i stil med att vi var två brynäsintresserade 18-åringar från gävleregionen som gärna ville träffa denna brynäsikon. Nån timme senare får vi ett positivt svar där han gärna ser att vi efter matchen tar oss ner till spelaringången på baksidan av Mohegan Sun arena. Mer om denna historien längre ner!

När vi tillsammans med vår handledare, Tony och hans grabb, Evan på 9 år står och ska köpa biljetter kommer en hemskt stressad kvinna som pratade så fort och så mycket att varken jag eller David förstod ett smack av vad hon sa. Efter en stund förstår vi dock vad hon försökte få oss att förstå. Hon hade biljetter som vi kunde få. Fyra till antalet, precis så många som vi i vårt sällskap var! Det kom senare fram att det var inte vilka biljetter som helst. Det var Rink-Side biljetter. För den icke hockeyinsatte läsaren betyder det längst ner, närmast plexiglaset. Bästa platserna i arenan! De fick vi helt gratis! Såhär satt vi!

#38 Niclas AndersénPenguins maskot som garanterat hade tagit något olagligt innan kvällen började, helt galen!

Matchen då? Jo, den började med att Penguins snabbt släppte in tre snabba mål. Så vid 0-3 efter drygt halva första perioden började upphämtningen. 1-3, 2-3, 3-3(Andersén!), 4-3, 5-3. Matchen slutade 6-4 till hemmalaget WBS Penguins efter att man missat ett läge i slutsekunderna i tom bur som ett påkört rådjur skulle ha gjort mål på.

Tillbaka till storyn om Niclas då. Jo, han hade ju som sagt bett oss att ta oss till spelaringången. För att ta oss dit förklarade vi lugnt och sansat för en vakt hur situationen låg till. Vakten frågade flera gånger "You're his family, correct?" för att sen i princip tvinga oss att svara ja:). Han fick tydligen inte släppa förbi någon som inte var familj... Efter någon minuts väntan kom Niclas ut med orden "Tjena grabbar!". Efter att ha presenterat Tony för honom och vice versa samt lite småsnack så bytte vi språk till svenska. Nu var det mer det gamla klassiska vardagssnacket då alla det verkligen kändes som att Niclas uppskattade att prata svenska med folk hemifrån. 

Bilden är inte jättebra tyvärr men mötet var fantastiskt oavsett! Vilken sjukt trevlig kille Niclas är, där kan man verkligen snacka om kapten ända ut i fingerspetsarna. Riktigt stort av honom att ta sig tid för en träff med oss trots att de skulle iväg direkt till morgondagens bortamatch! Han var nyfiken på vad vi gjorde i Scranton med Sandvik och hela den grejen och vi var såklart nyfikna på hur han trivdes att spela i Nordamerika samt när han kommer hem till Brynäs igen, en fråga som vi fick svar på...

Efter stormötet åkte vi tillsammans med Tony och Evan till TGIF för en varsin burgare, fantastisk dag helt enkelt!

Över och ut
Felix

KOMMENTARER:

 • Johan säger:
  2015-10-18 | 10:08:44

  Awesome!!!

 • Janne Heffler säger:
  2015-10-19 | 15:38:13
  Bloggadress: http://heffler.se

  Den givna frågan blir ju vad svaret var? :)

 • Felix säger:
  2015-10-19 | 18:42:54

  Janne: Inget exakt datum och så men i sinom tid! "3e gången gillt stannar jag för gått"

  Tråkigt att du lämnar jobbet men lycka till med det nya!

Kommentera inlägget här: