destinationscranton.blogg.se

När du inte kan komma till Scranton kan Scranton alltid komma till dig.

New York City

Kategori: Allmänt

Vi hade pratat lite löst både med varandra och med Johannes och Ludwig om att vi kanske skulle ta bilen den ungefär 2 timmar långa färden in till New Jersey och tillbringa lite tid med dem. Idag tyckte vi det passade perfekt då detta var första dagen sen förra lördagen då det inte var mulet... 

Sagt och gjort satte vi oss i super-Buicken SOM STARTADE, inte direkt och inte speciellt övertygande men den startade! Vi kollade upp färdvägen från Outleten vi besökte igår då det låg "på vägen" till New Jersey. Nedanför ser ni vad vi hade att gå på för att komma till deras hotell. Efter att ha frågat på en bensinmack och snabbt ha kollat upp vår placering på mobilens gps kom vi fram!

När vi kom upp till deras rum dök förslaget New York upp. Det lät väl ganska schysst tänkte typ alla fyra samtidigt då. Eftersom Johannes och Ludde varit in tidigare och nu på en vecka blivit en slags New York-expert visste de precis hur man skulle gå till väga för att den ca timmen långa bussfärden skulle ta oss till Port Authority på Manhattan. 

Detta var min andra gång i New York men jag måste säga att det var minst lika fränt denna gången! Bara att stå och titta, både uppåt och längs med avenyerna är så j*vla mäktigt! Eftersom det som sagt var min andra gång var det lite som att komma hem. Komma hem efter en lång resa på främmande vatten och få kissa på sin egen toalett och titta på sin egen tv igen! 

Efter att ha vandrat upp längs 7e avenyn i jakt på nån stans där man kunde äta hyfsad mat utan att behöva länsa plånboken till sista småmynt gick vi in på ett ställe som hette Rick's Pizza där vi alla beställde varsit 10-pack med Chicken Hot Wings. När maten kom insåg vi nästan direkt att nu var det något lurt på gång! När vi alla hade smakat och vi frågade varandra vad vi tyckte om smaken vad det utryck som "roadkill, ammoniak, konstig ost, stackars kyckling och det sticker i näsan" som myntades. Vi var alla 4 helt överens om att det är den absolut värsta kycklingrätt vi ätit, kanske den äckligaste rätten vi ätit alla kategorier. Usch. Här är iallafall bilder på stan.

Madison Square Garden


Gata

Johannes

Gata (2)

Nån känd korsning 


**Notera Volvon högst upp till höger**

Vet inte vad jag tog kort på här

Nu funderar ju du som läsare igen: "Var de verkligen så korkade och snåla att de höll sig på marknivå hela dagen???" Nej, självklart inte! Vi löste den $30 billiga biljetten för att få åka hissen som övrigt hade glastak så man såg hela hiss-schaktet upp till Top Of The Rock högst uppe på Rockerfeller Center. Förra gången jag var i NYC skippade vi TOTR för en visit på Empire State Building. Utan att ta någonting ifrån ESB så var det vi besökte idag så många gånger bättre. Att vi sedan hade sån otrolig tur med vädret gjorde inte besöket mer otrevligt heller... Här är lite bilder från besöket!

Central Park

New Jersey på andra sidan floden

Tagen med min iPhone(?!??!?)

Tittar ut över alla undersåtar

Hela GS-kvartetten i NY!

Hoppas alla haft en bra helg!
Felix Hallner