destinationscranton.blogg.se

När du inte kan komma till Scranton kan Scranton alltid komma till dig.

Kulturella skillnader

Kategori: Allmänt

Nu är det dags igen!

Att det är tufft med måndagsmorgnar är sen gammalt. Det spelar ingen roll vare sig man befinner sig i exotiska Scranton eller hemma i Gävle/Torsåker. När vi klev ut genom ytterdörren i morse var det så kallt att ett rökmoln bildades vid varje utandning. I efterhand fick vi berättat att det låg nånstans mellan 3-5 grader, riktiga grader alltså, inga farenheight som man för övrigt börjar tröttna på. Snacka om att där inte finns nån logik alls.

Hursomhelst fortsatte vi med projektet vi har med bryt/lås/säkra fram till lunch där vår handledare tog med oss tillsammans med en kvinnlig kollega till vad vi i Sverige skulle kalla "mackbar". Fräschare och nyttigare än subway trots att idén var den samma. Under lunchen kom det fram hur lite vissa amerikaner vet om Sverige egentligen. Bara en sån sak som att vi inte betalar med "Swedish dollars"... Det diskuterades också på avdelningarna farenheight/celcius och metric system kontra amerikanernas system som de förövrigt är helt ensama med i hela världen... Det är ändå lite kul att se hur de totalvägrar anpassa sig till resten av världen! Vår handledare(Tony) som varit i Sverige ett x antal gånger och vet väldigt mycket om vårt land är ändå på vår sida när vi påstår att de system vi använder i Sverige och större delar av världen är bättre!

Påväg tillbaka efter lunchen åkte vi förbi denna nationalpark. Som jag tidigare skrivit är naturen oerhört vacker just nu. Enligt de som vet är det just nu i dagarna som finast i naturen, vi är beredda att hålla med!

Efter lunchen startade vi med ett nytt projekt som vi fick av Mike på kontoret. Projektet handlar om att göra bland annat arbetsordrarna tydligare med hjälp av whiteboardtavlor. Det är inspirerande när de utnyttjar vår faktiska kompetens genom uppgifter som verkligen behövs. Där har praktikplatserna i Sverige lite mer att jobba på...

Våra kollegor börjar nu bli lite nyfikna på svenska språket så titt som tätt tittar (oftast) Dan förbi och vill ha lite nya fraser, här är ett exempel på ord han ville ha förklarade. De har som väntat grova problem med uttalet men viljan finns verkligen där, det blir intressant att se hur mycket de tagit in när vi åker härifrån om knappt två veckor! 

Notera gärna min ritning som ska föreställa södra Sverige, Skåne och Danmark. 

Over and out 
Felix
Kommentera inlägget här: