destinationscranton.blogg.se

När du inte kan komma till Scranton kan Scranton alltid komma till dig.

Ett stort äpple, igen!

Kategori: Allmänt

Hej,

Vet ni vad man kan göra på en helg i Scranton? Det enda vi gjort på helgerna hittills är att åka härifrån:) Idag tog vi återigen super-Buicken in mot new Jersey för att hämta upp Johannes och Ludwig i Wayne, NJ för att åka till ett köpcentrum där bussen var billigare in till New York City. På tapeten stod idag en dag som riktiga turister! Utrustade med kartor, mobilkameror och biljetter till vad som antagligen var den sämsta hop-on hop-off firman på hela Manhattan. Billigare än planerat blev det iallafall så det är ett plus! Efter att ha köpt biljetterna av dessa två tveksamma typerna blev vi ledda till busslinjens sista(?) hållplats, det gjorde att vi blev sittandes på bussen strax efter vi klivit på i närmare 25 minuter, dock så kan man sitta och vänta på tråkigare ställen än på 7th avenue på Manhattan.
Biljettköp in progress 


Ludwig lägger in en stöt på biljettdamen.

När väl hjulen på bussen började snurra igen i den smått kaosartade stadskärnan satt vi kvar en bra stund. Bland alla sevärdheter tappade jag iallafall helt bort klockan ända tills vissa av oss blev lite uttråkade, hungriga men framförallt pissnödiga. Efter att ha totalbrurit mot McDonalds "Toilets only for guests" tog Ludwig än en gång modet att denna gången fråga om kvarterets bästa pizzeria. Av alla människor på gatorna frågade han en polis som stod och dirigerade trafiken. Tyvärr var konstapeln ingen pizzaälskare, inte utanför uniformen iallafall...
Tillslut hittade vi en italiensk pizzeria där vi köpte varsin "pie" trots att mannen på andra sidan disken säkerställde med orden "You sure ya'll want one pie each?". I ren vrålhunger blev svaret enkelt, klart vi skulle ha en varsin pirre. När degarna var färdiggräddade tog vi med kartongerna och gick till lokala parken(10x10m) där vi satte oss på en stenmur och avnjöt lunchen som riktiga luffare! (Notera hur kineserna i bakgrunden till höger stirrar och tycker vi är hjärnskadade)

När maten var svald satte vi oss efter en stunds väntan på samma linje igen och åkte vidare mot platsen där tvillingtornen stod fram till morgonen den 11e september 2001. En magisk plats som inte går att beskriva med bilder och text, den bör upplevas. Hela området och de två gropar i marken där tornen än en gång stod är så mycket större än vad man kan tro!


One World Trade Center som rests istället för de två tidigare tornen. Detta är den högsta byggnaden i hela USA.

Därefter fortsatte vi med bussen resan norrut, upp mot bland annat ESB och Madison Square Garden där Rangers skulle till att spela sin hemmapremiär för säsongen. Det var en match som vi inte fick tag på biljetter av den anledningen att de var för dyra... 

New York är i mina ögon så mycket fränare i skymning/mörker än dagtid. Även om kvalitén på bilderna kan både frågasättas och diskuteras så förstår du säkert vad jag menar!

Sen tog vi bussen tillbaka till New Jersey och bilen tillbaka "hem" till Scranton, the electric city! Just den staden funderar vi på att kika lite på imorgon, det kanske är dags nu efter två veckor här!:-)

Sköt om er!
Felix