destinationscranton.blogg.se

När du inte kan komma till Scranton kan Scranton alltid komma till dig.

Dag 26

Kategori: Allmänt

Hej igen,

Som titeln avslöjar så ska vi strax avsluta vår 26e dag här i Scranton. Det betyder också att det endast återstår två fulla dagar innan vi på lördagkväll flyger ner till Orlando för sex dagars efterlängtad semester med fyra andra killar från GS, det kommer bli ruskigt kul, ska verkligen försöka att fortsätta uppdateringen då, stort tack för alla värmande ord förresten!

Vi blir inte satta på några större prov under våra för tillfället rätt sega dagar på Sandvik. Anledningen till det är att vi inte ska behöva åka härifrån och känna att något är halvfärdigt. Som tur är(eller tyvärr) så har vi ändå flera bryt/lås/säkra maskiner som ska uppdateras. Vi planerar att på fredag bjuda på lite gammalt hederligt svenskt fredagsfika som tack för dessa veckor! Mellan resturangen där vi för det mesta äter lunch och jobbet ligger en mataffär storlek mindre som mot alla odds säljer Annas Pepparkakor så det tänkte vi bland annat bjuda på!:) Vi var förresten på bio igår också! The Martian sågs, även den klart sevärd! Har nog gått på bio mer de senaste dagarna än vad jag personligen gjort de senaste 5 åren. David trodde på 3 år i hans fall...

Eftersom vi som sagt varit borta snart en månad så är det mer eller mindre självklart att det finns saker att längta hem till. Som tur är har varken jag eller David drabbats av någon allvarligare hemlängtan vilket är riktigt skönt! Däremot tror jag att hemmen längtar efter oss desto mer, det gäller oss båda;) Här har vi staplat upp några saker som kommer bli skönt att komma tillbaka till.

David 
-Svensk husmanskost
-Väl tvättade kläder
-Sitt tysta sköna rum*(inkl sängen såklart)

Felix
-Föräldrarna med allt det innebär
-Alla stolpskott på Göranssonska skolan
-Mitt jobb på HP
-Svensk mat, typ korv+mos

*= David har problem med folk i rummet ovanför som antagligen dansar hip-hop eller leker med elefanter hela nätterna.

Det där var bara det vi kom på lite snabbt nu ikväll, självklart går det upp och ner hela tiden. 

En annan sak som vi ofta pratar om och gemensamt saknar är den svenska trafiken. Här i USA är det som att man konstant måste tänka åt alla medtrafikanter och alldeles för många har ingen koll på vad de pysslar med bakom ratten. Ett exempel är idag när vi stod vid ett rödljus bredvid en bil med en febrilt smsande tjej i vår ålder bakom ratten. Trots att det är rött så släpper jag på bromsen och rullar framåt en halvmeter typ varpå tjejen i bilen bredvid tror det är grönt så börjar åka för att sen i ren panik grisnita. Exemplet är inte jättebra men ändå! Hemma har man oftast ett hum om vad som kommer hända härnäst, här är det konstant vilda västern! Så den svenska trafiken ska också bli skönt att komma hem till!

Enligt ryktet ska vi få följa med kollegan Dan till vad han påstår är Scrantonregionens bästa pizza/pasta-ställe, det kan nog bli riktigt intressant!

Avslutar med en typisk soppapump här som allt som oftast har en tv-skärm. Vore ju förj*vligt om man missade sitt favoritprogram bara för att man åkte och tankade.

Bör bli fler bilder imorgon...

Hälsningar
Felix
Kommentera inlägget här: