destinationscranton.blogg.se

När du inte kan komma till Scranton kan Scranton alltid komma till dig.

Dag 1, Vecka 2

Kategori: Allmänt

Denna måndagsmorgonen tog emot lite extra med tanke på hur bra dagen var igår... Det blev kanske lite väl sent också, nåja, upp kom vi iallafall! 

Vår kära kollega, Dan kom tidigt på morgonen med nyheten om att vår bil skulle bli inlämnad! Nu erkänner jag att detta håller på bli en bilblogg men sanningen är att det mesta vi gör här i USA har med bilen att göra. Wheeyy tänkte man iallafall typ då, äntligen skulle det rullande orosmolnet lämnas in. Gubben som skulle ta bilen till verkstan uppskattades av Dan till att vara inte mindre än 90 år gammal. Det första som 90-åriga Tony gjorde var att gå ut på parkeringen och inte hitta bilen... Han kommer efter en stunds letande in och smått smått irriterad över att vi typ gömt bilen för honom. Men med det självklara direktivet "den står mitt på parkeringen, under trädet" gick han med vaggande steg ut mot bilen igen. Tro det eller ej men nu startade den inte ens igen. 90-åriga Tony hade ett "ärende" i Wilkes-Barre så hans tid i leken var över, hans form av adjö var att lämna bagageluckan öppen. Vad han ens gjorde i bagageutrymmet är fortfarande högst oklart!

Nu fick Dan nog så han gick ut, hämtade sin Ford Explorer och med hjälp av den startade vi vår bil med hjälp av startkablar. 

Därefter fick vi följa efter en helt tills då okänd dam(som jobbat på Sandvik i 38 år, tretioåtta.) till verkstaden som låg ungefär en mil bort. Vägen dit var otroligt vacker då den innehöll amerikanska landsvägar med lövträd som börjat göra sin grej med att byta till höstfärger, riktigt snyggt! Varför vi inte tog nån bild kan man ju undra... Vi kom iallafall efter en stund fram till denna verkstaden som under dagen bytte buickens batteri och motorolja.

När vi efter arbetsdagen hämtat bilen åkte vi tillbaka till hotellet och tog det lugnt då gårdagen tog hårt på oss båda samt att alla svängar med bilen idag gjorde iallafall mig lite trött i huvudet! Hoppas vi har krånglat färdigt nu...

Felix