destinationscranton.blogg.se

När du inte kan komma till Scranton kan Scranton alltid komma till dig.

Bio- och Tvättonsdag

Kategori: Allmänt

Hej, 

Mer än halva vår tid här i Scranton har nu passerat. Vi börjar komma in i rutinerna här nu så det är också därför det inte kommer några nya inlägg varje dag. Det händer helt enkelt ingenting revolutionerande varje dag! Interstate 81 börjar så smått kännas som E16, hotellsängen börjar kännas som sängen hemma, duschstrålen börjar kännas som hemma, och så vidare, ni fattar.

Arbetsdagen flöt långsamt förbi då både vår handledare samt en annan kollega(Dan) som vi involveras mycket med hade stuckit iväg på nån form av tjänsteresa så det blev ganska mycket sittandes. Jag fick dock vara med på en intern Audit gällande kvalité så det var rätt spännande ska sägas! David skulle egentligen ha gjort en liknande Audit men hans auditör(finns ordet?) fick andra saker att ta hand om, de gör säkert den i dagarna!

Strax innan vi skyndade oss hem från verket frågade vi en kvinnlig kollega vad man skulle kunna tänkas hitta på en kall oktoberonsdag i Scranton. Svaret blev Bowling med garderingen "Det är garanterat lite folk där" mer om det senare.

Mellan jobbet och den tilltänkta bowlingen skulle kläderna tvättas. Vi sopade ihop varsina högar med tvättkläder och betalade den ganska dyra avgiften på $1.75 för att få armsvetten bortsköljd. Då jag inte var sugen på att lägga ut yttligare $1.25 för att få kläderna torra med hjälp av torktumlare hängde jag upp varenda klädesplagg på allt möjligt som gick att hänga på i min del av lägenheten.

Klart värt $1.25!

Efter tvätteriet åkte vi mot bowlinghallen som ligger nån kilometer bort från. Eftersom vi med orden "Det är garanterat lite folk där" var det med stor förvåning vi såg att parkeringen utanför vad smockfull med bilar. Huruvida det är värsta grejen med onsdagsbowling här vet varken jag eller David men nån bana ledig för två svenskar var det inte något tal om. Plan B som redan hade nämnts under kvällen var Bio. Eftersom vi varken visste vad biografen hette, var den låg(exakt) eller hur den såg ut så var det med väldigt försiktig bilkörning vi tillslut hittade till detta palats av biosalonger!

När vi klev in i entrén slog det oss att vi kanske skulle bestämma oss för vilken film vi ville se innan vi gick fram till damen bakom det skottsäkra glaset(?) i biljettluckan. Vi hade båda sett reklam om filmen "The walk" på tv. Med orden "Jadå, det blir nog bra" gick vi fram till damen som motvilligt delade upp biljettpriset i två korttransaktioner men tillslut så gick det! Vilka jobbiga svenskar vi är:)

När biljetten var löst tittade vi lite frågande på lappen, där stod det ingenting om vilken plats vi skulle sitta. Jag blev den som försiktigt skulle fråga om det bara var att sätta sig var man ville. Den unga tjejen tittade lite frågande på oss, tvekade, och sen slängde fram ett "Yes". Nu vet ni det iallafall, det är först till kvarn som gäller i Amerika! Den där kvarnen ja, den var det inte alls nån bråttom till... Vi var först in i hela den enorma salong nummer 7 som säkert rymde 200-300 personer. 
Tyvärr blev vi tvungna att dela salongen med två andra grabbar så lite trångt blev det allt;) Ber om ursäkt för dålig bildkvalité men det var tydligen nån lampa som skulle lysa upp nån duk... Filmen var som för övrigt var i 3D var mycket bra!

Såhär var utsikten från parkeringen vid bion. Bilden ljuger något fruktansvärt mycket då det är mycket mäktigare egentligen, staden nedanför är Downtown Scranton. 

Mer än så blev det inte. 

Tack och godnatt/godmorgon
Felix

KOMMENTARER:

  • Kerstin säger:
    2015-10-15 | 18:25:22

    Det blev ju ganska mycket skrivet i alla fall. Hoppas tvätten torkade ? Om ni skall se mera film på bio, kan jag föreslå Everest, mycket spännande, tyckte vi.
    I morgon kör jag till Örebro. Vi skall äntligen fira Eva 50 år och det är med teaterdeckare i Lerbäck, (ligger ner mot Askersund ).

Kommentera inlägget här: